Naturvård

Jag har så länge jag mins varit naturälskare och uppskattat naturen. Ett sett att vara givmild är att vara rädd om den och kanske hjälpa till där man kan.
Jag har genom åren haft ett antal fågelmatnings stationer i skogen dit folk i allmänhet inte tar sig tid att gå. Jag har fått min lilla lugna vrå och fåglarna mat så en win win situation. Rådjur och änder matas så är det fågelholkar som byggs!

Just fågel är för mig som föder upp fjärilar lite dubbelt eftersom fåglar äter massor av dom larverna och blir vackra fjärilar. Just på fjärilar så är kommande projekt att utöka kvanne planteringen på mitt lilla kvannefält och underlätta mer för makaonfjärilarna samt en kolodling.

För närvarande har jag lappuggla holkar eller kanske platå är bättre ord som jag bygger. Gjort en första som ett prov och prototyp. Att vara givmild är dyrt i pengar räknat (speciellt mot människor) så för att vara ekonomisk har jag återanvänt lastpallar. Det är av den lätta modellen och jag har ett antal som bara låg överblivna vilket var perfekt. Sågade den på längden så den blev en smal pall men lika lång och sedan kapade jag av för att göra del lite kortare. Avkapet användes för att få en lite tätare botten samt som kanter runt. Den på bilden är stående men uppsatt ska den ligga och fyllas men lämpligt material.  Med lite tur så blir det häckning i området då det är minst fyra stycken just nu.

Kontakt
foto@ezzet.se
instagram  foto.ezzet

Facebook Patrik Hansson

Mina filmer Youtube