Snöröjning

Den senasta tiden har det skrivits en del om snöröjningen i Dalarna och även i Mora området. Det har klagats på det skötts illa. Någon snöröjare har skrivit och försökt förklara att när det snöar så hysteriskt som 1cm i timman får man inte räkna med det blir skottat perfekt och på en gång!
Att andra orter i närheten har samma snömängd inte har samma problem har förstås inget med saken att göra hur någon kan tänka den tanken.

Själv har jag bara lovord att säga om snöröjningen jag har sett. Utanför vårt hus är det en 40Km/h sträcka och dessutom en kurva. Här är det en traktor modell jordbrukstraktor som sköter snöröjningen och han var så smart och tänkte på trafiksäkerheten.
En sträcka på ett par hundra meter och genom kurvan så lämnade han all snö vilket först leder till väldigt spårigt och sedan stenhårda ishögar och det kan ingen köra fortare än 30 km/h så det måste jag bara säga var jätte bra tänkt så vi slipper ha bilar som passerar i 70Km/h.
Men det slutar inte där utan snöröjarna har varit så fiffiga i närheten av korsningar att dom lämnat stora högar vilket försvårade sikten och naturligtvis kör alla försiktigt ut vid korsningarna så inga intendenter uppstår.
Det jag kanske uppskattade mest var längst E45 vid och förbi Emodalen skottade fram plogpinnarna med grävskopa. Så imponerande att den tiden läggs på plogpinnarna och låter snön vara inne i samhällen! Många plogpinnar blir det på ett par mil och det känns så skönt och förståndigt skattepengarna läggs på det.

Dels för vår säkerhet och så är det trotts allt en viss underhållande faktor när dom envisas att skriva dom omöjligt kan klara när det kommer 1 hel cm i timman och folk inte förstår hur mycket en hel cm är
Så ha förståelse att det är för våran egen skull det är denna kvalitet på skottningen.