Slöjdutställning

I går var jag på en vernissage och det var en utställning av Börje Ax, Inga-Britt Ax Ambrosiusson, Anna Krång, Peter Nyberg och Olle Berglund.
Mora kulturhus har en ny Kultursekreterare och förhoppningen är att brädden ska få komma fram och det börjar bra tycker jag när jag tittat på kommande utställningar.

Slöjden som presenterades var svepaskar, lier, knivar, möbler, verktyg, kransar och mycket mer. Utställningen heter SLÖJD – på fem olika sätt och det är lite talande på vad man som besökare får se här.
Vad en motorcykel gör i utställningshallen ja det får ni besöka den för att få veta.

Eftersom jag själv slöjdar så kan jag känna det finns så många fina tekniker som är värda att bevara men min känsla är det försvinner i jämn takt och värdefull kunskap går förlorad. Kanske en sån här utställning tänder gnistan för någon att börja och o så fall är det trevligt.

Utställningen pågår t.o.m. 7/2 2018