Runde

Även i år blev det så jag fick följa med ett par andra fotograferande vänner till Runde i Norge för att fotografera.
I år hade vi lagt till en extra dag så det var lite kort om tid i fjol.
Vädret lite varierande som vanligt men lite bättre än ifjol så det var trevligt. Första turen gick till fyren och dess omgivning under morgonen och förmidagen och det var första besöket till fyren för mig.
Jag gillar att få jobba lite fysiskt för att få lite bilder och går man i bergen i Norge är det att jobba, antingen uppåt eller neråt och brant är det.
Neråt är värre då jag är lite ovan åt det hållet och det blir lite muskler som inte är riktigt van och då blir överbelastade, speciellt när man har tung packning att bära men inget som hindrade mig även om det gjorde ont. Det som var skönt var sista gången jag gick ner för berget gick det riktigt bra så kroppen hade vant sig trotts allt.

Till själva fågel stället var vi ett par gånger och det är riktigt häftigt hur nära man kommer dom och upplevelsen blir så mycket bättre än om man står med en kikare på långt håll. Här var man bara någon meter ifrån som närmast och man kunde höra hur dom lät trots det var ganska blåsigt stundtals. Havssulor, lunnefågel, sillgrisslor, havsörnar mm var det jag fotograferade.

Andra dagen inledes med uppehåll så jag startade med en fotosväng kring hamnen och efter det var jag ner igen för att spela in lite ljud som jag tänkte ha till något bildspel.
Det regnade större delen av dagen och med blåst är det lite sämre för en fotograf men bättre var utlovat till kvällen. Så även denna kväll var det fågel som jag skulle fota och jag fick bra med bilder.

Hela resan var fylld med bra fototillfällen och då kan jag väl inte annat än trivas även om det tog hårt på krafterna och hjärnan kokade stundtals.

Ända nackdelen är bilresan då den är lång. Och hemvägen tog vi förbi trollstigen då ena i sällskapet inte hade varit där och den är vackrare än den väg vi valde till Runde. 14 timmar tog det på vägen hem och jag är ingen njutare av såna timmar i en bil men vad gör man inte för lite fotograferingar som ska ge glädje i livet.

Bildskörden blev ganska stor och jag har även filmat en del så vi får se när det blir ett bildspel av det men det kommer tids nog. Just nu försöker jag göra iordning bilderna jag ska spara och radera dom andra, det blev några hundra bilder att spara!