30 dagars utmaning

Såg ett tv inslag om 30 dagars utmaning och det går ut på man väljer en sak som man kanske vill förändra eller prova men har inte blivit av. En del saker kan vara utmanande men det är endast 30 dagar och det klarar man alltid av.

I inslaget var det bland annat att cykla till jobbet och när det hade gått 30 dagar hade iden föds om bestiga Kilimanjaro som ett resultat av den bättre tränade kroppen.
Han hade även skrivit en novell på 30 dagar och jag gillade iden om att göra något som kan förändra ens liv.

Min första utmaning blev att sluta lägga in svordomar och andra kraft ord i meningar. Som häst jävel, katt jävel eller hockey idiot mm.
Förutom det inte låter helt charmigt så kan faktiskt folk ta illa upp och det är inte min mening när dom små orden slinker ut. Med autism är inte den sociala kompetensen bra och många fel gör jag men försöker göra rätt.

Med autism hamnar man ofta i utsatt läge och man förlöjligas och mobbas på olika sett. Lyckligt vis är det inte varje dag så det blir ingen 30 dagars övning att säga ifrån men nu har jag bestämt mig.
Målet är att säga stopp det är inte ok! Jag började i dag och det till en som farit med osanning och mobbing om mig i flera år. Tragiskt då det är en föreningsledare och ska gå lite med gott föredöme. Helt otroligt dåligt när vuxna mobbar, borde veta bättre!
Helt övertygad jag inte kan påverka han och hans beteende men jag behandlar mig själv bättre genom att säga stopp och det är räcker nu!

Så utan svordomar i mina meningar hoppas jag att jag inte trampar någon på tårna och omedvetet sårar för det är inte tanken. Det får bli ett bidrag till mobbingen även om det är ett litet.

Nu ska en lista med 30 dagars utmaningar skriva och roligt ska det bli, prova ni med

 

Kontakt

foto@ezzet.se