Grodorna vid Agnmyren

Jag brukar fotografera en del på våren vid agnmyren och det är kanske främst känt för grodorna den här årstiden men det har varit knipor jag fotograferat mest av mina besök här. Men i år har jag fokuserat på grodorna fullt ut och i stort sett har jag nog dom bilder och film jag behöver för att göra ett bildspel.

Årets grodinvasion var en segdragen historia. Vandringen började men så kom kylan åter och allt stannade av ett par veckor. Nu har det varit bra fart ett par dagar så är det snart över för i år.

Även om jag inte är jätte intresserad av grodor så gillar jag besöka detta varje år, kanske mest för att så alla barn som kommer med sina föräldrar och besöker detta. Att se fascinationen i ögonen och höra hur dom är förundran är roligt.

Dom som har skött vägbommen har blivit så gamla och sagt till att Länsstyrelsen får sköta detta hädanefter och det blir personal från Orsa som ska göra jobbet. Det hade varit bra om vassbekämpning sattes in, det växer igen helt otroligt.