Koppeltvång på hund och katt eller?

Som hundägare får man många pekpinnar att man ska ha hunden kopplad en viss tid på året men inte många kan lagen.
Och det är inte tyckande utan dom hänvisar till lagen säger så! Ställer man följdfråga vilken lag kan inte många svaret.

Men att man ska ha hunden kopplad mellan 1 Mars och 20 Aug är dom säkra på ändå. Det är fel på många punkter men kan vara bra för dom flesta att kunna så blir det mindre fel.

Men tar man i Mora eller andra ställen jag bott på så är det många hundägare man möter i skog och mark i rätt årstid som ändå inte får ha sin hund lös enligt lagen men det är inte många som vet. För att få ha en hund lös när den inte jagar det den är avsedd för måste man kunna avbryta sin hund om det går efter ett vilt och tyvärr är det inte många sällskaps hundar jag har sett med den dressyren och då är det inte lagligt.

Men jag har gått tillsammans med jakthundar som inte heller hade fått vara lösa. Någon gång har jag rekommenderat att återvända till dressyrplanen och det har inte varit passande att säga tydligen, inte mindre sant för den skull.

Sedan är det olika datum för olika hundraser vilket inte pekfinger folket har en aning om. inte heller att det finns två helt olika lagar som styr hundhållningen. Jaktlagen och den lokala ordnings stagar.
Lokala ordnings stagar där det är stadsplanerat område och det är kommunen som sätter dom i övrigt är det Jaktförordningen som styr.

Lagen säger att detta gäller hundar och katter, gissa hur många kattägare som vet eller om dom vet bryr sig om lagen? Dom vet så klart heller inte att det är olagligt att ha en innekatt om man inte följer lagen om hur många gånger per dygn dom ska koppel rastas utomhus. Koppel då jag är så fräck jag antar dom inte har dressyren på katten men jag har haft fel förr.

I Mora finns det dessutom personal från länsstyrelsen som har bland annat i uppdrag att kontreolera jakten som inte har kunskap vad som gäller vilket är ännu värre än pekfinger folket kan jag tycka.

Svarar man emot pekfinger folket är man riktigt besvärlig och blir inte populär men jag kommer alltid sköta mina hundar perfekt och med 100% fokus så sova gott gör jag.