Vasaloppsveckan

Så är vasaloppsveckan över och man har en hel del bilder att gå igenom. Jag skriver in taggar när jag ändå går igenom dom och det är väl det som tar tiden så alla start nummer bli rätt.

Jag har fått riktigt bra bilder och känner mig nöjd med det. Det var däremot oerhört krävande fotografering för mig. Är rätt urlakad nu och frågan är om det är värt det när man blir så slut efteråt, samtidigt är det detta som ger glädjen!

Under självaste vasaloppet hade jag planerat att försöka fotografera en dam som jag fotade förra året för första gången. Hon var en sån där som stack ut och verkligen bjöd på sig själv och sin glädje hoppade över lite till mig. Så jag hade start numret och viste klädseln men att hinna se det i detta myller av åkare är inte helt lätt. Risberg och backen där går det fort och många åkare kommer samtidigt.

Jag hade tur och fick ett kort som var skarpt och bra innan man bara såg ryggen. Hon blev glad över kortet jag sände och det är kul. Ca 15 sec efter hon passerat faller ett flertal och hela spåret blir blockerat så hon hade tur.

Fotograferade också en som fick sin väg blockerad av en fallande åkare, han hoppade rakt upp i luften och passerade den andres stav 20 cm över! Ögonen var som två tefat och jag antar adrenalinet pumpade ett tag.

Det var en som bröt nyckelbenet men det var ända skadan jag hörde av vilket förvånar mig då många faller!

Den roligaste var den som fastnade i en björk och inte tog sig lös, jobbigt läge!

Så var det ett gäng som stod i backen och drack alkohol vilket jag inte är emot men det är konstigt, ju mer dom dricker desto roligare tycker dom deras humor är och desto sämre tycker vi andra den blir. Är rätt säker framför allt en hel del damer tyckte det var tråkigt och en del tog helt säkert illa vid sig.