Vasaloppet

Har under ett par dagar fotograferat vasaloppet och lite åkare. Risberg och den berömda backen har jag varit vid ett antal timmar och fått en hel del roliga bilder. Tyvärr var det ett benbrott och dom bilderna har jag valt att radera. Folk får ramla men det är inte kul när det blir skador. Jag ringde 112 sedan hjälpte jag till så gott jag kunde. Han låg mitt i backen och vi kunde inte flytta han och risken att någon skulle köra in i han var överhängande. Så jag fick stå som ett skydd lite ovanför och hade två andra som stod längre upp i backen och varnade folk. En stor eloge för Olof Hammarlund som var en av dessa som hjälpte till och han var själv med i loppet men valde ta av sig skidorna och hjälpa till, om fler vore så godhjärtade skulle värden se annorlunda ut.

Men jag är lite förvånad att det ska ta 35-45 min innan man får hjälp av en ambulanspersonal i en så känd olycksbacke som denna i en så pass stor tävling.

Nattvasan kördes för första gången i år och jag var ute för att fotografera detta. Men helt lätt var det inte. Borde ha fått prova lite innan någon dag innan för att vara lite mer förberedd helt klart en miss. Men trott dåliga förberedelser fick jag lite bilder.

Allt är packat för den sista dagens fotograferande kring vasaloppet för i år. Har en kvinna som jag ska göra mitt bästa att få på bild vid Risberg men vet det är hopplöst svårt att hinna läsa start numren när dom kommer så jag hoppas hon hojtar till.

Nattvasan 2017