Alternativa fokuserings varianter

Back button focusing som det heter om man vill slänga sig med fina ord men det är bara ett annat sätt för beskriva samma sak. Jag har vilket fall använt det ett tag och det man gör är ställer om kameran så den inte ställer skärpan när man trycker ner avtryckaren halvvägs. I stället för avtryckaren säger man åt kameran att använda en annan knapp. i mitt fall är det en knapp för tummen och är placerad på baksidan av kameran.
Det man får som fördel är bland annat att det är snabbare att ställa ett fokus på en sak och sedan komponera kortet som man vill ha det och skulle det bli ett snabbt ögonblicks bild som dyker upp ställer man bara fokus och fotar.

Såg en annan i Mora för något år sedan som försökte med detta och använde det i makro fotografering. Hans inställning var singelkort, där var det inte många kort som blev bra av försåtliga skäl men det sa jag inget om. I bland känner man att det inte är värt tiden att förklara när det inte ändå tas emot.

Nu under vintern och när jag har haft handskar har jag dock kört med gamla vanliga inställningarna för det har varit svårt att vara hundra på att man hittar av knappen, speciellt när man fotar snabba foton som fåglar och sånt.
Nu är det så varmt så fingerhandskar går bra och då har jag ställt tillbaks till dom nya inställningarna för det har sina fördelar.