Experiments kort

Har varit omkring i Mora och fotat ett par experiments fotografier för kommande fotograferingar. Jag brukar inte göra så men valde att prova det nu och på så sett vara mer förberedd och få ett bättre resultat. Ett av det jag ska fotografera är Mora kyrkan och det finns lite olika vinklar jag gillar men en del är extremt väl fotograferade vilket gör det lite mindre roligt förstås.

Man kan se många som fotograferar kyrkan bland fotografer i Mora trakten och väldigt många har missat på främst två saker. Kyrktornet som lutar eller en felexponerad klocka. Man ser andra saker som lutar så som lyktstolpar och flaggstänger. Lite svårt att förstå det kan vara någon som är nöjd med det. Kanske i början när man fotograferar men efter ett tag vill man höja kraven, så är det för mig i alla fall! Fotograferar man mycket arkitektur borde man kanske köpa ett tilt shift objektiv men för mig blir det inget än i alla fall.

Låter det kaxigt så får det låta så. Oavsett vad man sysslar med vill man självklart utvecklas och då funkar det inte att leverera lutande kyrktorn gång på gång och år efter år. Kanske jag är petig men det är så jag vill ha mitt fotograferande, framåt och mer kunskap.

Här är ett av några experiments kort eller provkort inför en fotografering. Nu får man planera in resten av jobbet för att kanske få ett bra kort någon dag då vädret är som man tänkt sig.