Norra Mora vildmark

Gjorde för en vecka sedan årets första skidtur och det var på Norra Mora vildmark som jag tillbringade lite tid. Eller lite var kanske att ta i jag åkte 7 timmar skidor som premiärtur och det är lite typiskt mig, allt eller inget så kommer det surt efter åt.
Det var hårt före och lät en del när man åkte så smyga på skogsfågel var inget jag la tid på. När jag var där låg inget snö i träden vilket det gör nu efter några dagars snöande, det är tyst under skidorna också.

Åkte omkring lite och var på stället jag inte passerat tidigare vilket är som ett lotteri, man vill alltid hitta dom där fina vyerna och det unika varje gång man är ute men så är det sällan. Det viktiga trotts allt är att komma ut. Det är ett område dit många skoterförare åker så jag brukar välja veckodagar då är det ingen där vilket är bra för ljudnivån.

När jag hade åkt ett par timmar så kände jag ingen en känsla i kroppen. När jag var liten bodde jag en eller två veckor hos en farbror av olika anledningar och med fru var dom friluvsmänniskor vilket far inte var på samma sett, han fiskade mest!
Så naturligtvis så var det bara att haka på deras dagliga skidturer i skogen och vi hade två slingor som vi åkte en som var lite längre och den var bara vissa dagar man åkte. Nu var kanske inte det alltför långt men för en liten grabb med autism ser det lite annars ut. Tror det var ca 7 km den längre. Var kanske detta som lade grunden till min vilja att komma ut på skidorna och bara åka i skogen. Jag mins detta som det vore igår och har säkert präglat mig starkt men inte tänkt på.
Skogen är härlig och trygg plats.

Har också fotograferat vidare på mina Morabilder och lyckats få ett par som ska vara med i kommande projekt. Försökte också med att ta ett tekniskt väldigt svårt foto och det var fler svårigheter än jag räknat med men det var lite det som lockade. Skulle vara ett mästerverk om inte annat i svårighetsgrad och det lyckades bli en bild. Det är en panoramabild.
Det beror på vilka värderingar man lägger i ordet mästerverk. Den kommer inte att publiceras men ska vara med på en utställning tids nog.