Fulufjäll

Blev ett mycket oplanerat besök vid fulufjället i lördags igen och jag fotograferade lite lavskrikor men även lite annat när jag ändå var där. Fokus låg på fåglarna och det var nästan all tid som jag la på dom.

Har haft 5 möten under veckan som tagit mycket energi och jag var i behov av lugn och stillsam tid men konstigt nog glömmer jag bort hur stimmigt det är där uppe. Att sitta på en stubbe och höra stadsbor komma och vandra förbi på lite håll är en lite sorligt iakttagelse, vad dom kan väsnas och ljudförorena naturen! Nu lockar lavskrikorna mer än störningen ger så jag kommer säkert att besöka området fler gånger snart. Har hört ryktats om lappmes i utkanten av fulufjället och det hade varit kul få fotografera.

Vet inte hur många gånger jag hör folk säga ”det är väl ingen konst med ditt stora objektiv” men det är helt onödigt vid fågelmatningar då man kommer så otroligt nära. Provad fotografera med mobilkameran och det gick också bra men självklart blir kvaliteten urusel om man jämför med en systemkamera. Småfåglar och lavskrikor brukar jag fotografera med 70-200 objektiv och där är närgränsen 1,2 m så mer behövs inte.

Talltita

Talltita