Norrsken

Det har gått lite inflation i norrsken och det känns lite konstigt att södra delen kan fotografera norrsken som inte syns med ögat och säga det är norrsken. Vist rent tekniskt men har man bott längre norrut och en bit in från kuststädernas störande ljus känns det lite så där halvtokigt! Fördelen är med dagens digitala kameror kan verkligen få fram skönheten i norrskenet.
Men jag fotar också norrsken när det kommer och är väl en del av detta antar jag. I går kväll var det i Mora ett godkänt sken som snytets klart och tydligt med ögat och det är verkligen jag önskar fler fick uppleva, gärna i -35 så den riktiga magin kommer!

Gårkvällen bjöd på starkt månsken och det fick sin effekt som jag gillade. Tyvärr så gjorde jag en lärdom igår. Ställer man stativet i en vattensjukt sandbotten så kommer det sakta sjunka vilket innebär en rörelse vilket inte är bra vid kvällsfotografering. Så jag förstörde ett par av kvällens bästa bilder på den missen. Men det blev ett bra antal fina foton också så jag är riktigt nöjd med kvällen.