Old Tjikko

Jag åkte till fulufjället och tänkte fotografera värdens äldsta levande träd old Tjikko. Trädet är 9500 år och det är gammalt, man hisnar när man jämför andra saker.
Trädet döptes efter upptäckaren Professor Leif Kullmans hund, en siberian husky.

Jag hade lite planer på vilka bilder jag skulle ta och hade dessutom tur det var norrsken så det var en riktig fullträff.

Jag blev riktigt förvånad att det var ljus uppställda längst leden till vattenfallet och jag kunde inte förstå det var fler än jag som var ute. Men det var den årliga Skymningsvandringen på Fulufjället som varit tidigare på kvällen, tror det var vid 20 tiden och jag var där vid 24-02:30 tiden.

Vägen till bilderna var inte helt enkel. Jag viste i stort vart trädet var men hitta det i nattsvart var inte enkelt, känns som fjället blir större på natten konstigt nog.
Jag tog dessutom fel stig upp och hamnade i ett riktigt stenigt parti och där är det inte lätt att gå på natten, Jag hade pannlampa men står man på fjället och lyser och ingen snö som reflekterar är det inte mycket man ser.
Inser också att det är inte helt smart att göra såna här vandringar själv men tystnaden var allt för lockande just nu. Men vid midnatt hittade jag fram och glömde snart tidigare bekymmer. Nu sitter jag och håller på gå igenom alla bilder och känner mig rikligt upprymd och nöjd, eller är jag bara trött?

Efter några timmars sömn i bilen var det dags att fotografera lavskrikorna, man kan inte låta bli när man ändå är där! Och jag hade en påse med korv som var uppskuren i mindre bitar. Det var två individer som kom men ena var riktigt försiktig.