Siljan Classics 2016

En båt fest utöver det vanliga i Mora så självklart var jag där för att fotografera.
Regnig dag men ändå var det riktigt mycket folk. Man vill kanske ha annat än knätofsar och sport, så är det för mig i all fall.
Lite synd det regnade precis under båtuppvisningen och molnen var lite mörkare än önskat. Men som fotograf väljer jag det i stället för klarblå himmel.

Där var otroligt många fina båtar och Roland Bränd från Bjursås var där med en egenbyggd ångslup. Ett bygge imponerande kvalitet och ett detaljhantverk som saknar motstycke på denna utställning.
Ingen båt under dagen var dålig men denna var ett snäpp högre på alla punkter.

Iwar Kreugers berömda Svalan var där och det var riktigt roligt att titta närmare på. Förvånad över hur lång den var trotts allt.
Försökte fota den i alla vinklar men snett framifrån tycker jag den är vackras. Tyvärr försvinner längden av båten i den vinkel.

Christina, Laila, Marara, näcken för att nämna några av väldigt många vackra båtar.
S-1 Sverige är inte byggd för att vara vackras men snabbas. 100 knop var målet. å liten båt som möjligt med så stor kraft som möjligt. Två kompressor matade V 12 motorer med sammanlagt över 2000 hästkrafter.

Min dag skulle avslutas med att fotografera en Spitfie flygplan men den kom för tidigt och jag missade den, om jag var missnöjd är en onödig fråga.
Hade fått fota den tidigare under dagen men nu hade solen kommit fram och i barkundens regn mörka moln vilket hade blivit fina foton.

Första gången jag fotar flygplan men det var intressant och inte sista gången, nytt försök är inplanerad!

Söndagens tävlingar hade jag tyvärr inte möjlighet att besöka.