Bjurälvens Naturreservat

Bjurälvens Naturreservat är ett knepigt ställe där man först får gå en bit och det är som att gå i en botanisk fjällträdgård. Väl uppmärkt led och så även skyltar som informerar om vilka blommor man ser så som svarthö, slåtterblomma, kärrspira, starr; ängsull; tuvull, hönsbär; vitsipsranunkel,Nordisk stormhatt, och kung karl spira mm

Det som för mig var det märkliga var just att vattendragen bara försvann. Jag hade väl läst om det men att stå där och det bara försvann var lite udda. Nu ska man nog vara lite försiktig eftersom i området finns en hel del doliner och i dom vill man inte hamna. Jag antar det kan finnas dolda och då är det besvärligt klara sig.

Dagen jag gick var nog sommarens varmaste och det tog hårt på krafterna så jag valde göra lite kortare besök än vad jag annars hade gjort, fotade väldigt målmedvetet och effektivt.
Bjurälvens Naturreservat ligger nära Saxnäs och jag kan varmt rekommendera ett besök men ett svalare än jag gjorde!