Fjärilsuppfödning

Fjolåret var en katastrof för fjärilar och min uppfödning gick inte riktigt som planerat och resultatet var i botten. Men jag fick tag på kvanne och har nu ett ställe på tomten med kvanneväxter på. Jag har ett fåtal puppor sedan ifjol men att lyckas med parning och äggläggning är inte det lättaste.
Så nu när jag börjar hitta ägg och larver i mina kvanne blir vilken dag som helst genast bättre. Har gått i ett par veckor och letat och dom är inte lätt att hitta. Äggen är så otroligt små och kvannen ca 2m hög.

Till och med riktigt stora larver som gått från sin svarta färg till gröna är svåra att hitta. Den här såg jag i morse vid min morgonpatrull. Den är ca 2,5cm och är ändå svår att hitta bland växterna.

Ska samla frön och plantera mer kvanne till hösten. Får leta upp fler ställen än på tomten och det skulle vara roligt om man fick till en fungerande uppfödning som klarar sig själv.