Öby kulle vid kvismaren

Har gjort ett besök på öby kulle vid kvismaren i örebrotrakten. Det var ormar jag var där för att få fotografera, det är ett av landets bästa ställen för att fotografera snok. Där finns också huggormar men dom har jag fotograferat så pass mycket att det var full fokus på snok även om det blev några foton på huggormar med. Jag hade hoppats komma nära en riktigt stor ormgrop för att få fina bilder men det lyckads inte. Såg och kunde foto men på lite håll så inga riktigt fina bilder blev det. Är så lätt det döljs av stenar och annat när det är på avstånd och man ser inte riktigt hur det ser ut i verkligenheten.

Har en bra bit över hundra bra foton från dag en så jag är riktigt nöjd.

Kvismaren är för många mer känd för fåglar då det är en av Mellansveriges viktigaste häckningsplatser för våtmarksfåglar men också en viktig rastplats för flyttande fåglar. Jag däremot har helt fokuserat på öby kulle som ligger mitt i naturreservatet och är ormarnas övervintrings plats.