Mora bilder

Försöker arbeta på med mina Mora bilder och det blir en bild då och då som hamnar i arkivet och sparas.

Att ha en bild ide och arbeta tills den blir som jag har tänkt mig och känna det lyckades är riktigt skönt!
Många foton blir nog till ganska hastigt när man ser motivet och låter kameran ta ett par exponeringar. Kanske främst vid djur och människor i sökaren då situationen är över på en sekund. Kontrasten till landskapsbilder är ganska stor men skön. Speciellt när man fotar på kvällen och långa slutartider eller när man använder filter är det inte många bilder på en timma som tas. Ett härligt sett att varva ner när man känner sig stressad.

När man sedan kommer hem och granskar bilderna i datorn och känner det blev precis som planerat då är det roligt. Sällan blir jag så nöjd över ett foto som när jag fått arbeta för att få det att lyckats. Om bilden är vacker är sedan upp till betraktaren att bedöma!

Gårkvällens ända foto jag fick till av sju exponeringar var detta och tog över en timma att få som jag tänkt men bättre ett bra än tio dåliga.
Till den här bilden har jag använt mig av två externa ljuskällor samt en längre slutartid.

6234