Vasaloppsveckan 2016

Vasaloppsveckan 2016 är över och trafiken flyter igen! Man får planera lite extra inför denna vecka med handling och sånt.

I år har jag försökt fota lite om än inte så mycket jag önskade. Första försöket var söndagens öppetspår och det var jag och en fotograf till som åkte till Risberg och backarna där. Det var rikligt bra före så det gick fort när skidåkarna passerade vilket också skapade problem när en föll och bakomvarande inte han bromsa. Men vi fick en hel del bra bilder.

Så en vecka senare var det dags för självaste vasaloppet. Denna dag var vi 4 st fotografer som var ute. Även denna dag valde vi backarna i Risberg. Tyvärr hade det snöat en hel del dom senaste dagarna och så även under tävlingsdagen. Farten var betydligt lugnare hos motionären och det innebar betydligt färre föll till en början. Inte förens dom riktigt ovana åkarna kom blev det fart på olyckorna vilket jag glade mig år hur illa det än låter. Men det var såna bilder jag var på jakt efter!
Nu har jag rikligt många bilder därifrån och krascher.
Efter första dagens fotografering hittade jag några saker man ska tänka på vid denna typ av fotografering och planerade om inför självaste vasaloppet och det gjorde susen, kanske något att skriva in i min lilla svarta bok!

Här ett smakprov av alla hundratals bilder jag fick.