Summering

Nu står julen inför dörren och snart även nytt år. Jag får summera året och göra en utvärdering av eländet! Har haft lite väl mycket som tagit kraft och energi men tror jag hittat en lösning nu. Jag håller på att göra en plan jag ska följa och göra så jag har kontrollen över mitt liv igen.
Kan konstatera något så många före mig sagt, man måste vara frisk för att vara sjuk!
Jag har sån tur jag nu har dom som hjälper mig att strida för mina rättigheter men jag kan inte låta bli att vara blåögd! Jag måste tro på vad folk säger och jag skulle inte orka tro dom inte gör det som är sagt eller vad som är deras skyldighet. Vården är verkligen en knepig sak!

Skriver på en föreläsning så jag ska vara väl förberedd nästa gång jag står på scen med en mikrofon i handen. Det är en stor utmaning som jag håller på med men ska man förändra måste man veta vad problemet är först. Scenskräck är också något som är svårt att träna på hemma så det blir att förbereda sig så gott jag kan sedan lär jag mig längst vägen.

Fotografiskt har även året varit lite upp och ner men senaste månaderna har jag kommit till ro och lär mig nya saker igen vilket riktigt trevligt och kanske nödvändigt för jag ska vilja hålla på.
En del av foto planer jag hade inför i vinter jag fått stryka tills vidare dels på grund av vintern inte har varit något vidare och så på grund av min ork har varit dålig.
Däremot har jag producerat en del intressanta foton som ska användas till kommande projekt och kommer inte visan innan det är klart men kan säga det är helt nytt område för mig.
I stort så ser jag kommande år med många positiva saker och julgranen är på plats, så välkommen nytt år!

5714