Röd och Grön tid

Jag var på en föreläsning för något år sedan och det handlade bland annat om energi och hur dom som har autism måste hushålla med den. Föreläsaren använde röd och grön färg i sin almanacka för att få kontroll över veckorna. Jag har nu börjat försöka med samma metod så jag får mer kontroll.
Alltför ofta hör man folks okunskap om problemet. Senast i går när jag pratade med en annan fotograf som tyckte jag var så ihärdig i mitt fotograferande, tänk om folk kunde se myntets baksida och hur man kraschar efter för mycket aktivitet.
Har även fått höra att det är väl ingen skillnad att köra bil till Knuthöjdsmossen i Hällefors än till Tyskland, jag menar hur bra koll har man då på perceptionsstörningar mm. Har man varit sjukskriven ett tag borde nog alla i ens närhet förstå allt kanske inte är på topp och så bra man så desperat försöker ge skenet av.  Svårt är det också att måsta stå där och förklara samtidigt som det känns väldigt privat och varför ska man måsta.

Vist jag försöker vara ute och fota men då det både tar energi och ger glädje är det svårt. Nu har jag satt upp ett fåtal timmar i veckan för allt så jag får kontroll och kan kanske styra energin lite bättre så jag slipper vara så sliten.
Men hur roligt känns det att måsta styra livet så!?

Har dom senaste fototillfällena arbetat med lavskrikor. Dom är verkligen trevliga fåglar som jag är väldigt förtjusta i. Önskar dom fanns närmre Mora så man slapp åka så lågt. Nu börjar ny period av stjärnfotografering och man får hoppas på molnfritt, jag har några idéer jag tänkte prova.

Håller på att planera vinterns fotograferings teman lite och jag ser fram emot den tiden.