Slaguggla och Rättviks vilt jour

Har haft en slaguggla här vid huset ett par dagar och den har varit hårt ansatt av trastarna som har sina bon i närheten. Likt stritts flygplan bombarderar dom ugglan och bomberna är avföring. Ugglan är verkligen ner dränkt i avföring efter flera dagars terror.

Jag var lite villrådig hur den skulle klara sig själv eller behöva hjälp så jag publicerade ett par bilder på facebook och fick rådet den behöver hjälp. Närmast Mora är det Rättvik som har vilt jour och efter telefonkontakt och rådgivning kom dom.
Den hade sist jag sett den varit på marken men när vilt jouren var här satt den högt upp i träd vilket gjorde det omöjligt att fånga in den. Nu är det bara att vänta tills den ramlar ner så det blir ett väldans passande ett tag. Man kan fundera varför den hamnade i denna situation från början.

Rättviks vilt jour skriver så här på deras hemsida www.rattviksviltjour.se/
Vår verksamhet drivs 100% idéellt. Veterinärkostnader, mediciner, djurmat, burar och annan utrustning – allt detta kostar pengar. Mycket betalar vi ur egen ficka, men lyckligtvis har vi fått bidrag från både privatpersoner, företag och föreningar.
Vill du bidra med en gåva och hjälpa oss i vårt arbete kan du göra det till följande kontonummer:
Bankgiro: 169-5436

Jag har valt ett års prenumeration och betalar numera 100:- per år och jag brukar vara svår att få till såna saker sedan jag läste röda korsets ordförande fick hundra tusen i månaden i lön för att vara hjälpsam! Det här känns mer äkta måste jag erkänna.

Jag uppmanar andra också att ge ett litet bidrag via Facebook och här så jag hoppas någon nappar.