Färgkorrigeringar

Har den senaste tiden läst om färgkorrigeringar och försökt fördjupa mig i det. Men desto mer jag läst desto mer känner jag att jag faktiskt inte hade koll. Nu tror jag däremot skutan är vänt och några bitar ramlar in på sin plats. Dom andra kommer säkert när man har tillräckligt med kunskap så man kan börja jobba i sina bilder i skarp läge.

Det tar en hel del tid att läsa och min ork är inte på topp så det gäller skynda långsamt. Hade en lärare som sa ”sänk farten så går det fortar” och ibland är det så. I mellan pluggandet försöker jag redigera klart lite bilder som ligger. Har som mål att jag ska göra ett mindre antal bilder klara varje dag och även dom dagar som är mindre produktiva. Lyckas hålla min plan, nej men många dagar gör jag det.

Undra hur andra fotografer klarar av att leva utan denna färgkorrigering?

Här en bild från Grängshammar som ligger i Säters kommun Samt en bild från Vinäs i Mora.