Fågelfotografering

Har jobbat på lite med fågelfotografering några dagar och ville passa på medans det var sol. Med mina fågelfoton som jag nu håller på att fotografera behöver jag ganska snabba exponeringstider och då är det antingen blixt eller sol som gäller, jag har valt satsa på naturligt ljus.

Nu är det molnigt en vecka vilket kanske är tur, så hinner man ikapp i datorn igen. Har jag plågat kroppen några dagar och nu säger den vila så jag får tacksamt ta emot vädret!

Har fått en hel del bra bilder och känner mitt fågel projekt kan bli klart i år! Har haft problem med kunna artbestämma talltita mot entita på några bilder men dom är inte lätt när dom har vingarna utfällda. Jag är heller ingen fågelskådare och har inga djupare kunskaper om fåglar. Har en fotobekant som verkligen tycker det är konstigt jag fotar fåglar som inte är fågelskådare och jag inte ens vet vad jag fotar för arter. Jag fotar allt jag tycker är vackert så även fåglar. Fotar humlor och kan inte så mycket om dom men man kan väl fotografera dom ändå tycker jag. För att inte tala om när jag fotar en vacker sten med lite lav på i ett trevligt ljus. Inte kan jag stenens namn eller laven för det men vackert är det!

Håller på att tänka på en kommande fotoutställning men frågan när den är lämplig att ha och vart ska den vara. Har fått två erbjudanden om en gemensam utställning med andra fotografer men inget jag har bestämt, kan bli en helt egen också! Här är tre bilder som är nytagna. Visar inte så många bilder och dom få jag visar är troligen inga jag ska ha på en utställning. Förhoppningen är att mina bästa bilder ska visas där!