Renskiljning

Nu äntligen kunde jag få möjlighet att fara och fotografera lite av den samiska kulturen och det var renskiljningen som jag var på. Idre sameby har haft en renskiljning och det var verkligen roligt att få komma så nära med kameran.

Dagen började däremot i ren katastrof! Jag hade tydligen inte vridit på mitt 70-200 objektiv riktigt och när jag står på parkeringen och gör mig klar händer det som inte får hända.

Objektivet lossnar från kameran och faller ner i snön. Tur i all bedrövelse då det dämpar fallet men det landar med sidan som ska sitta mot kameran ner i snön och det var inte bra. Nu fick jag snabbt bort all snö och inget kom in så långt så det hamnade på linsen. En noggrann rengöring och dagen blir lite trevligare då jag ser allt fungerar som det ska!

Själva fotograferandet gick att få till genom en jag känner har haft ena samen som elev vilket var verkligen snällt att ordna för oss. Som tack ska jag ordna en förstoring och rama in som ett litet tack från min sida. Jag lämnade visitkort och bara hoppas han hör av sig om en tid och plats som passar oss för överlämnandet.

Jag har börjat gå igenom bilderna och jag är verkligen besviken då jag hade hoppas på någon fin bild på han med massa renar men så är det ibland. Tur nog så har jag andra bilder så jag tror han kan bli glad över.

Här är tre första bilderna jag gjorde iordning, har några hundra till att gå igenom nu! Får hoppas på jag kan få fler möjligheter i framtiden!