Förberedelse för knuthöjdsmossen

Under julen har  jag varit i Filipstad och tillbringat en del dagar. Har gjort en del foto utflykter bland annat till knuthöjdsmossen i Hällefors.
Det var mest tänkt som en förberedelse tur så jag vet vad som väntar till våren då jag har planerat in ett par besök dit. Det som lockar där är smålom som håller till där. Det såg ut lite som ett ställe där många far och skådar fågel vilket kanske inte är min favoritplats att stå och fota på. Men har studerat kartan och med mitt besök nu tror jag jag ska kunna undkomma allt ståhej kring skådarna!

Jag gjorde även ett besök i Persberg och gruvorna, känns väl helt normalt att vara och krypa i gruvgångar på julen och leta vinklar som skulle passa min fotoplan. Tanken var jag skulle vara långt in i berget och kunna fånga stjärnhimmeln genom något  hål, lite blandade resultat men inget som jag har gjort klart än!
När jag ändå var där ute och det var så pass långt i från stadens ljus fick jag möjlighet att fota vintergatan också vilket var riktigt kul. Jag har gjort flera prov tidigare för att lära mig hur jag ska göra och det här var första riktiga försöket att få till ett foto.
Det har varit mellan 18-20 grader och det gör inget så länge man kan gå omkring när man fotar men vid stjärnor och fåglar blir det man står stilla långa perioder och det är hopplöst att klä sig bra och man får frysa.

Här är dom två senaste korten jag tagit.