Aha upplevelser

Aha upplevelser är så skönt när dom väl kommer. Har gjort två stycken aha dom senaste dagarna och det är kul. Det kostade ett par hundra foton och däribland ett par riktigt fina som nu raderas.
Det handlade om kameran och lite inställningar men nu har jag full koll, tror jag! Så var det när det gällde bildbehandling och det är minst lika roligt att få dom där aha.
Nivån börjar bli lite hög och man får vara ganska på om man ska hänga med vilket kanske inte är bra då jag är så extremt trött och tankarna går i sirap. Det ska vist bli bättre säger dom lära. Har gjort mitt för året sista hospital besök.

Har varit och fotat vid fågelmatningen och fått någon bra bild i alla fall trotts mina misstag.
Hade en bildvisning för något år sedan för en lokal fotoklubb och det var inte fint nog om man hade fotat vid en fågelmatning.
Nu såg jag ett reportage om en fotograf som är med i den förnäma föreningen Naturfotograferna och han skulle göra en bok om svenska småfåglar. Han hade utrustning som tog bilderna själva när fåglarna flög in till matstationen. Där var ett flertal blixtar riggade för att frysa bilden i situationen. Så även fotografer med fina namn står där det inte duger till andra, det var lite roligt att se tycker jag.
Men jag blev lite tveksam till en utrustning som känner av när fågeln kommer och då fotar själv, för min del känns det som den stora glädjen förtogs. Kan förstå att har man foto som inkomstkälla gäller det också att producera och inte få ett par enstaka bra bilder på en vinter.

Har också försökt mig på att fota stjärnor dom senaste kvällarna. Platsen där jag fotat var kanske inte den mest spännande men för att lära sig duger det. Nu har jag ett annat ställe jag ska till nästa gång det är molnfritt på kvällen som jag tror kan bli riktigt spännande bilder från. Ska försöka få med mig någon fler, är alltid trevligt om man är fler som är ute och fotar.