Fulufjäll

Gjorde ett besök till fulufjäll med en fotobekant här om dagen! Det blev två dagar med sol så man kände sig tvungen att ta sig ut och fotografera och fulufjäll var en av dagarnas mål.
När vi var där kom en herre med bilen och han hade på impuls kört från Stockholm för att se vattenfallet. En liten miss var att han trodde man kunde köra bil ända fram så att man ska gå sista kilometern var inte med i valet av kläder!
Lågskor och ett par decimeter nysnö och en kilometer att gå var inte bästa valet för dagen. Men skam den som ger sig och så bar det iväg.

Vi fotade vidare men ägnade en tanke åt stackaren i lågskor. Där finns en stuga som är öppen och så vi gjorde upp en eld för det skulle vara varmt när vi skulle fika. Temperaturen låg kring minus 11-12 grader under dagen.
När vi efter ett par timmars lavskrikefotograferande beslöt oss att fika gick vi in och satt med kaffetermos i skön värmestuga och när jag såg han komma längst stigen från fallet kändes det skönt. Man har läst i tidningarna om andra som varit dåligt klädd fått problem och konsekvenserna kan bli tråkiga. Vi hade pratat om hur vi skulle göra, gå och titta efter han men det behövdes inte nu.
Jag bjöd in han i värmen och fyllde en kopp kaffe som var uppskattat. En trevlig herre som var ny opererad så det hade gått extra tungt sa han.

På vägen hem stannade vi på ett par ställen för att försöka få dom sista solstrålarna också, bland annat var vi upp på brandtornet i Bunkris!