Dala Digital 2014

I söndags var det prisutdelning i Dala Digital fototävling som Gagnefs fotoklubb anordnar varje år.
Domare för i år var konstnären Anders Ståhl och fotografen Annika björndotter.
Annika kommer från mina hemtrakter och jag blev så förvånad att se henne som domare men kul.
Det var Annika som bedömde stillbilderna och Anders dömde bildspelen.
Båda visade lite bilder tagna av sig själva och jag vet inte om fler tänkte på en av Anders bilder var ett lodjur och han underströk bestämt att man inte fick utelämna att det var fotat på en djurpark om så var fallet. Han sa det och han ville påpeka det. Jag fick i alla fall namnet Terje Hellesö i tankarna kanske av sättet han sa det på eller så var det min hjärna som hörde vad den ville jag vet inte.
Kanske var det Anders tanke jag vet inte och ska inte lägga ord i hans mun men jag vet många fotografer har synpunkter på hans bildstölder, textstölder, bedrägerier och ändringen av Wikipedias innehåll, påhittade mårdhundar i Mullsjö mm.
Annika talade ganska mycket om vikten att fota det man brinner för oavsett vad andra tycker och säger man ska fotografera. Så även om hon inte gillade bilderna så var det viktigt man kämpade på med det man själv gillade och trodde på. Hon kämpade för att komma ifrån stilen som tidningsfotograf.

I år var det få bildspel inlämnade och jag hade planerat att lämna in men har inte haft orken att sätta mig in i detta med bildspel än, kanske nästa år för det ser roligt ut.
Jag hade inte någon lycka med dom bilderna jag lämnat in. Två av mina bilder kom med på visningen men inga till pris.
Jag hade lämnat in rena bilder och tror det var konstbilder som skulle gått bättre i år. Har tänkt på alla som studerat foto hamnar på nått sett i bilder som jag inte gillar, konst är inte min grej helt klart! Bara att hoppas nästa år blir ett bättre år för mig.
Det var en hel del fina bilder som var inlämnade och många jag gillade skarpt. Men jag är lite besviken att bildkanonen inte visade våra bilder i bättre kvalitet, Linbergshallen har mycket kvar där!