loftahammar

Har varit på resande fot ett par dagar och bland annat besökt Loftahammar. En dag med temperatur på 29-30 grader i skuggan tar det på krafterna att springa omkring på ängar för att fota fjärilar. Men vem kan motstå jogga efter Europas största dagfjäril apollofjärilen. Lön för mödan fick jag så all sveda och värk är som bortblåst. Fick ett stort antal bra bilder på apollofjärilen vilket jag verkligen var glad över. Det var en ganska blåsig dag vilket försvårade fotograferandet men gav en skön svalka. Tyvärr gör också den sköna svalkan man lurar sig i solen och bränner sig om man inte är på sin vakt. Jag förvånades lite över hur orädd den var, har läst om det men inte trott det var så orädda.

Jag brukar låta naturen sköta sig själv men när jag såg en krabbspinndel var nära att få tag på en apollofjäril kunde jag inte låta bli. Jag vet det är inget som påverkar populationen i stort men ändå gav jag spindeln en knuff. Här ett fåtal blider på den!