En fotograf, eftersöks jägare och en sotare kan faktiskt göra skillnad!

Hittade ett rådjur som satt fast i ett fårstängsel här i närheten där jag bor.

Först reagerade jag på att den inte reagerade som den borde när jag kom men jag kunde inte se att det satt fast då.

Efter ett tag passerade jag igen och då kunde jag se den hade något vitt kring huvudet.

Jag började misstänka något var fel så jag for hem efter kameran och teleobjektivet så jag kunde se bättre vad som hänt. När jag kom tillbaks med bilen såg jag på håll hur den sprang fram och tillbaks och kastades upp i luften när stängslet bromsade den. Mycket stressad och trött såg den ut att vara.

Så efter en minuts fundering insåg jag att själv kunde jag troligen inte göra något så jag ringde polisen i Mora och dom sände en eftersöksjägare.

Under tiden jag väntade tog jag ett par bilder men det var lite svårt att fota när man samtidigt hade ett i det närmaste panikslaget djur framför linsen. Tråkigt att se men jag tänkte kanske bilderna kan vara som dokumentation över hur det kan gå!

 

Eftersöksjägaren kom och bakom kom även sotaren och man hinner tänka både det ena och det andra i den synen!

Det visade sig sotaren hade varit och jobbat hos eftersöks jägaren när han for på uppdraget och råkat låsa in sina saker hemma hos dom.

Så då var vi plötsligt tre som kunde hjälpa till. Det var kanske tur för ett rådjur som är så stressat kan lätt skada både sig själv och dom som kommer för nära.

Kändes också skönt att eftersöksjägaren var en äldre herre som har bra rutin och stor erfarenhet. Kan tänka mig det är lätt att ta fel beslut i en situation där man ser djuret springa fram och tillbaks och skrika hysteriskt.

 

En snabb plan gjordes och vi satte igång! Jag fick tag på stängslet och började snabbt ta mig mot djuret och tillsist fick jag tag i hornen. Sotaren var till stor hjälp för att hålla i undertiden jägaren klippte lös det med en tång.

Det slutade lyckligt den här gången och det känns skönt att man fick möjligheten att hjälpa till.

En fotograf, eftersöks jägare och en sotare kan faktiskt göra skillnad!