Studier

Har börjat läsa om ljus och ljussättning för att få till studio och ljussättningen där bra. Jag läste någonstans att om man jobbar mer än några minuter med en bild i datorn är man ingen fotograf utan en bildredigerare som tar kort.
Handen på hjärtat hur många följer det i dagens hysteri med Ps.
Jag försöker inte vara allt för extrem men försöker i alla fall lägga min tid så mycket jag kan på att lära mig fota och förstå fotograferandet och inte så mycket på att lära mig bildredigering. Men man kommer aldrig undan dator jobbet så det gäller att skapa ett snabbt flöde genom en bild. Har sökt lite om foto och lära sig mer men blir förvånad att det fotas så lite men läggs så mycket tid på redigeringen. Nu är jag ingen som inte gillar att arbeta med datorer och bilder men jag tycker det har blivit konstigt när man söker kunskap om fotograferande och hänvisas till bildredigering.

Har lagt in en trevlig beställning hos cyberfoto.se så till veckan blir det trevligt! Har dock inte riktigt hittat rätt bland reflexskärmar och stativ till dom.
I morgon är det sol utlovat så kamerornas minneskort är tömda och laddade batterier som gäller här, känns som evigheter sedan man fick vara ute.

Hoppas man stöter på fler som är ute och fotar imorgon!