Mulet och värdelöst fotoväder ute fick lite fart på studiotankarna

Mulet och värdelöst fotoväder ute fick lite fart på studiotankarna.

Har provat rigga upp studion för att se vad problemen är och om det är några.

Lokalens golv är lite halvgrovt cement och jag var lite orolig jag skulle smutsa ner och slita i onödan på min bakgrund. Den är förvisso en nylon men man är lite rädd om dom ändå då dom är ganska dyra. Så på golvet placerade jag först en pressning och ovanpå den fick fotobakgrunden vara. Det jag ser är att det lätt blir en ojämn duk och det funkar ju inte så det måste tänkas om lite.

Upphägningen måste också ses över. Just nu hänger den bara i en vajer och det är väldigt besvärligt att rulla upp och ner den. Såg det fanns fina upphängare att köpa så man kanske skulle beställa eller så gör jag någon lösning själv och spar en tusenlapp!

Insåg också jag saknar ett stativ till en liten blixt som jag tänkte ha. Sedan skulle jag haft ett litet bord till en lapptop och lite andra saker.

Har hittat lite barnmöbler som kan få funka som rekvisita vid någon fotografering, här i form av en stol.

20140223_123511