Fågelmatingen vid Alderängarna

Har satt ut en ny tunna för att ha solrosfrön i sedan någon vecka nere vid alderängarna. Ful är den men den fyller behovet jag hade. Det gamla röret jag haft tidigare år är utbytt till denna tunna. Tunnan rymmer lite mer än 20kg frön så nu var det tusan om det inte ska räcka ett tag. Har träffat ett par familjer som haft lite strövtåg i området och dom har varit så glada över fåglarna, det är roligt att höra!fodertunna

Har ställt upp tunnan på ett litet bord så den kommer upp från marken inför snön. Hänger även upp en hel del taljbollar också men dom går fort åt när nötskrikorna är i området. Har satt ut en del osaltat smör med men det är bättre när det är minusgrader och det bli hårdare. Har ganska bra med fågel där redan och jag är riktigt glad att domherrarna redan törs sig ner när man står där. Det brukar dröja mycket längre in på vintern innan det händer. Har fått ett par riktigt fina närbilder på dom. En fördel med denna plats är jag har ingen konkurrerande granne som fåglarna flyger till om man går fram för att fota. Här har dom bara denna matplats plus en och annan fotograf. Dessutom har vi all mat på samma plats och inte utspritt. Har sett där man sätter ut mat i en radie på 50m och då är det helt hopplöst att få komma nära fåglarna som man gör här nere. Har fått se en kungsörn som passerade men det blev inget bra kort tyvärr. Avståndet var lite för långt men ändå så knäpper man kortet, konstigt det är!