Mora kyrka

Har varit i Mora kyrka och fotograferat ett par timmar tillsammans med några fotokompisar! Som guide hade vi Anneli Wallin som jobbar vid kyrkan och hon var oerhört tålmodiga och hjälpsam med oss.

Vi startade med att gå upp i kyrktornet och fick se Mora från ovan. Såg gamla uret och det nuvarande uret. Jag blev oerhört förvånad över hur litet det trotts allt var. Där uppe förvaras även dom gamla urtavlorna. När man står vid urtavlorna kan man komma en bit högre och det är där man hittar webkameran som är kopplad till mora.se

Vägen dit är en klättring man mins. Det är en gammal modell av stege och det är bara pinnar som är igenom stuckna i stockarna och en del av dom sitter lösa. När man kommer så har man sista hindret och det är en lucka man måste öppna för att komma upp till kameran. Jag klättrade ytterligare en bit efter det man det leder ingenstans men ett kort blev det, tror inte det är många som har klättrat dit jag var!

Vi var också in i kyrkvinden och fotade. Jag var till och med inuti kyrkorgeln och fotade. Självklart var vi också i själva kyrkan och fotade. Vi fick se en mycket gammal bildel, tyger å silver mm Har svårt att säga vad som var bäst under dagen, kanske var det helheten.

Håller på att gå igenom alla bilderna men här är ett par stycken från dagen, blev en hel del foton tagna och några bra har jag sett och en del är rent dokumentära. Sammanfattning av dagen är att den var riktigt trevlig och jag hoppas vi drar ut på äventyr snart igen.