Datacolor Spyder 4 Pro

Har efter mycket slarv äntligen köpt en kalibrerings utrustning till datorskärmen. Har hittills löst det med en provutskrift från Berglunds foto här i Mora som jag har jämfört med och det kanske inte är helt optimalt men funkat.

Valet föll på Spyder 4 Pro och jag köpte den såklart från cyberfoto. När man har kaliberat sin skärm så är det helt bedrövligt ljus och färger när man gör annat än jobbar med bilder. Lyckligt vis var det enkelt att slå av det kalibrerade läget när man vill göra annat. Efter en vecka lägger sig första chocken och man kan använda den kalibrerade skärmen till allt även om jag fortfarande tycker det är för dassigt. Jag läste att dom flesta har sin skärm alltför ljus och så även jag.

Kan varmt rekommendera alla som jobbar med bilder att investera i en kalibrerings utrustning, hur har jag klarat mig utan alla år?