Fjärilsvägen grinduga Gävle

I lördags var jag i Gävle och när jag ändå var där fick det bli ett besök vid fjärilsvägen grinduga. En tre km lång grusväg som man hittar gott om fjärilar vid. Skönt är det också att det sitter vägbom så man slipper alltför mycket bilar.

Det här var andra gången jag besökte vägen och det var kanske inte den bästa dagen vädermässigt men bättre än SMHI lovat så det var bra.

Fick fota eldsnabbvinge och det var första gången jag såg en så jag var verkligen glad. Påfågeöga, amiral, vinbärsfuks, blåvinge samt någon pärlemofjäril var dagens fjärils skörd. Har ni inte varit där så kan jag rekommendera ett besök!

På vägen tillbaks så träffade jag på en snok som jag fick en hel serie bra bilder på och den glädje mig lika mycket som eldsnabbvingen, har saknat bra snokbilder.

Jag låg ner på vägen och fotade alldeles vid ett hus. När jag plötsligt hör en som kommer ut ur husinfarten och finner en man på mage mitt på vägen. Ser hur kvinnan rycker till och jag försöker förklara mig men med ormen framför mig var det kanske lite överflödigt! Det tar ändå några sekunder innan hon ser den och där ligger jag och känner mig helt onormal.