10m från stugtrappen hittade jag två korsspindlar

10m från stugtrappen hittade jag två korsspindlar, ibland behöver man inte gå långt för att hitta saker!

Jag har läst i National Geographic att korsspindeln äter upp sitt nät på kvällen och gör nytt på morgonen igen.

Har fotat en del korsspindlar och har försökt hitta en som äter sitt nät men utan framgång tills nu. Så jag blev verkligen glad när jag insåg vad den höll på med och fotade på för att vara säker något blev bra. Var lite blåst och tro mig det behövs inte mycket för ett spindelnät börjar gunga och ställa till problem för en fotograf, tur jag har en bra fokus i min kamera. Så när jag fått mina bilder och trodde dagen var gjord så insåg jag mer skulle komma.

Hanen började närma sig honan och den var oerhört försiktig och till min glädje blev det parning.

Hanen som är mindre än honan blir inte alltför sällan dödad av honan efter parningen är klar så det kan vara därför den är försiktig i uppvakningen. Honan hänger sig ner i bakbenen och är väldigt passiv i parningen. Själva parningen går ganska fort så det gäller vara på hugget. Problemet var uppvakningen tog säkert 40 min och det var en av sommarens varmaste dagar och jag stod i solen, och vipps var det parning i tre sec.

I detta fall parade sig dom två gånger och hanen överlevde. Honan lägger mer ägg dom gånger hon dödar hanen! Efter honan lagt sina ägg dör honan. Äggen kläcks nästkommande vår.

Här är ett par bilder. Bakgrunden är torrt brunt gräs. Ljuset är solen. Fotona är kanske inte dom vackraste men som dokumentärt duger dom.