makaonfjäril

Nu är det sista rycket inför semestern på jobbet och lite annat som har stulit tid från mitt fotande.

Men dom timmar jag varit ute har det varit blommor och fjärilar som jag har jobbat med. Hade turen att hitta en makaonfjäril. Mötet blev en rejäl besvikelse vädermässigt. Hård blåst förstörde alla chanser till bra foto precis när den var där vilket var synd då det är långt mellan gångerna man ser dom. I mina drömmar och förhoppningar var det helt vindstilla och lagom med sol, men just där och då var man i ett glädjerus!

Jag han med att fota den under ca 30 min, eller jag sprang efter den i 30 min och fotade den i någon minut. Under tiden jag sprang ställde jag in kameran och det är under såna stunder man är glad man kan sin kamera. Man behöver inte snabb serietagning vid fjärilar det vet jag sedan tidigare men ändå väljer jag det i jakten för bra bilder. Det blir inte bättre bilder för det men det blir fler att radera när man kommer hem. Men just när makaonen är där spelar det ingen roll jag ställer in på högsta fart för att som man tror öka chansen till bra kort.

Jag fick i alla fall till ett flertal bra bilder som jag är jätte glad för, har inte gått igenom alla men kanske 20st bra bilder så jag är glad.

Så har jag också fått mina första bra bilder på kamgräsfjäril. Har fotat den några gånger men inga kort som blivit bra.

Vid midsommar var jag i trakten av Filipstad och fick fota bland annat röd flickslända.

Har tidigare inte ens sett en röd slända så det var kul.

Här är lite bilder