Sigma VS Canon

Mitt makro har varit trasigt och jag har haft det på lagning. Jag har ett sigma 180/3,5

Köpt för ganska precis 3 år sedan. Det som har hänt är ett par skruvar har släppt inuti det och objektivet har blivit glappt under AF/M-ring vid bajonett.

Åtgärden var efterdragning av skruvar med låslack!

Jag har bara ett objektiv som inte är Canon original och ska bli mycket imponerad om någon kan övertyga mig att köpa ett Sigma till. Ska man ha klippkort på verkstaden och sända in det vart tredje år är jag inte så imponerad över kvaliteten. Nu var det inte deras dyraste och finaste objektiv men ändå tycker jag mer än 3 år fotande av en amatör bör dom hålla innan skruvar lossnar.

Efter första kontakten nämndes 1500:- som ett lågt pris för reparationen så jag var mycket irriterad över att måsta lägga ut pengar på en dåligt byggd produkt. Nu slutade räkningen på 875:- så det var bättre men ändå inte bra då jag tycker jag har betalat för objektivet när jag köpte det.

Undra om Canon ska släppa något nytt makro snart?