pocket wizard plus 3

Har provat pocket wizard plus 3 i helgen och det var ett riktigt smidigt system för radiostyrning. Jag köpte till kabeln så jag även kan fjärrstyra kameran men denna utrustning. Jag provad det i helgen när jag var ner till min utfodrigt vid alderängarna. Placerade min gamla kamera på marken där jag även gömt lite mat till ekorren väl dolt för kameran. Satt på 16-35 vidvinkelzoomen. Ena enheten på kameran och den andra i min hand.

Så riggade jag den andra kameran med teleobjektivet på och fotade lite fåglar under tiden jag väntade och hoppades ekorren skulle komma.

När jag stod där hörde jag ett svagt motorljud och det blev starkare. Plötsligt kom två fyrhjulingar runt kröken och dom tvärstannade när dom såg mig. På ena satt en man och kvinna med ett barn och den andra var den en ensam förare på. Jag hade tagit upp en del av stigen med min fotoutrustning och dom undrade om dom kom förbi. Det är en bro lite längre ner som är för smal upplyste jag dom om och frågade samtidigt frågade jag om dom viste det var ett naturreservat dom körde på, ja vist var svaret! Jag föreslog att gå då det inte var långt kvar. Jag valde inte säga mer och dom fick göra vad dom ville för min del även om jag inte tycker det var okey.  Dom valde att vända då dom inte kunde köra längre.

Så där står jag å funderar lite på dom där när jag plötsligt fick se ekorren var vid min kamera. Så jag fotade på och den brydde sig inte alls om slutarljudet vilket jag hade trott den skulle göra. Som närmast var den ca 1-1,5 dm från kameran men då inte riktigt i läge.

Det visade sig tyvärr senare att jag inte hade ställt in nog med skärpedjup så bilderna blev inte bra. Men nästa gång då tar jag dom!

För att få pocket wizard plus 3 att fungera med min lilla kamerablixt behövdes det mer saker skulle det visa sig. Först ringde Cyberphoto men många före mig i telefonkön. Så jag ringde Scandinavianphoto och dom kom med en lösning som innebar nästan 2000:- till i utgifter vilket jag inte var sugen på. Så jag ringde till Cyberphoto och fick veta det var en liten sak för dryga 200:- vilket var betydligt bättre. Nu har jag även styrning till den blixten, tack www.cyberphoto.se

Nu skulle jag bara haft ett jätte högt stativ eller mast för höga foton!