Hackspettar

Har hittat ett område med mycket hackspettar och har fotat en del av dom. Först trodde jag det var en gröngöling som jag fått på kort men det visade sig vara en gråspett. Man är ju inte någon ornitolog direkt och då blir det lite fel ibland. Hade varit roligt om man hittade boet och kunde fota lite mer. Jag vet nu av gråspett på två ställen och ska försöka hitta eventuella boet. Vi är två eventuellt tre som ska leta och då ökar turen.

I området finns tretåig hackspett, större hackspett, gråspett och spillkråka.

I fjol var jag mycket nära att få fota tretåiga hackspettsungar hoppa ur boet. Jag var några sekunder sen. Jag han se det men hade tyvärr inte fått upp kameran. Det var vid ett bo som jag besökte för tredje eller fjärde gången för att fota då det hände. Riktigt roligt att få se men det grämer mig lite då jag inte han få det på kort.

Här är 5 foton på dom senaste (man vill ju inte publicera gamla bilder) hackspettar jag fotat,