Stjärtmesar

Nu har jag försökt lura stjärtmesarna vid fotograferingarna men det har varit väldigt svårt. Dom har hållit till i ganska risigt ställe och då minskar chanserna för rena fina kort. Jag har krupit och ålat, legat lång tid på isiga marken och frusit men inget har hjälpt. Men plötsligt kommer chansen och det gäller att vara på hugget då allt kan vara över på ett ögonblick.

Om man under en längre tid iakttar ett djur behöver man inte vara expert för att lära sig lite om hur dom beter sig. Med iakttagelse och lite list kan man få ett litet övertag och kanske bilden man ville ha. Just nu laddar jag för söndagens fotografering. Tyvärr tar det lite tid innan solen kommer där jag är och man förlorar morgonljuset. Fredag och lördag var det riktigt fint och trevligt. SMHI säger det ska komma in moln mot eftermiddagen så i dag blir det nog lite kortare dag än önskat.

3136