Fågelutfodring.

Jag har utfodrat fåglar ett par år och det är trevligt att besöka dom när det är mycket och man vill varva ner och hinna ikapp dagen. Jag är ingen fågelskådare utan för mig handlar det om andra saker.20130208_161158

Sedan är det väldigt bra om man vill fotografera fåglar.

Den här utfodringen finns nere på Alderängarna, stigen som leder ner dit och den är precis innan bron vid bäverdammen.

Nytt för i år är en fröautomat som är en aning större än normalt. Gjorde det av ett 150 mm plaströr som jag satte en botten och en avtagbar topp på det. Sågade upp en öppning på nedre delen av röret för fåglarna ska komma åt fröna. Röret rymmer nästan 8 kg solrosfrön.

Har även satt upp ett par vanliga rör samt taljbollar. Ska sätta ut lite smör då jag har hört tofsmesen gillar det.

Till nästa år ska jag skaffa fler stora rör och sätta ut. Ska starta upp utfodringen någon månad tidigare också.

Det känns skönt att ge tillbaks lite till naturen